Így hintáztok ti:
a 10 legkedveltebb hintaülőke 2016-ban

Amikor az ember a gyermekének szeretne vásárolni bármit is, gyakran kerülhet a bőség zavarába. Nincs ez másként a hintaülőkék esetében sem. Ezzel az írással abban szeretnénk Neked segíteni, hogy az idei trendek alapján melyek a leginkább közkedvelt típusok.

10. Műanyag tányérhinta

A lista 10. helyén a műanyag tányérhinta áll. Klasszikus, közkedvelt hinta, amit a gyerekek azért szeretnek nagyon, mert nem csak hintázni, hanem pörögni is lehet rajta. Állítható hosszúságú kötelével akár 2,5 méter magasba is felakasztható, a polipropilén kötél és az UV stabil HDPE ülőke hosszú távú szabadtéri használatra teszi alkalmassá. Ez a 6 színben kapható (kék, piros, sárga, sötétzöld, almazöld, narancs) tányérhinta kiváló kiegészítője lehet bármely kerti játszóeszköznek; használata közben gyermeke fejlesztheti egyensúlyérzékét, mindamellet, hogy jól érzi magát a szabadban.

9. Hajlékony hintaülőke

A hajlékony hintaülőke, vagy más néven parittya hinta picit nagyobbacska gyermekeknek ajánlott, 4-5 éves kortól. Flexibilis formájából adódóan nagyon kényelmes, és az egyensúlyérzéket még jobban fejleszti, mint a sima, merev laphinta. A hajlékony hintaülőke azért is jó, mert rendkívül könnyű, így nem áll fenn a veszélye, hogy a lengedező hintaülőke fejbe vágja az arra kószáló apróságokat.

 

8. Trapézhinta műanyag gyűrűkkel

A sima gyűrűhinta továbbfejlesztett változata, ami még kreatívabb mutatványokra ösztönzi csemetéinket. A képességek fejlődése természetesen ezzel az eszközzel is garantált. Ha pedig a gyermeknek fejjel lefelé tetszik lógni rajta, ne tessék félteni! A sokszor hajmeresztő pörgések olyan idegrendszeri kapcsolatok fejlődését serkentik, amik máshogyan nem tudnak kialakulni, és elengedhetetlen szerepük van nem csak a mozgáskoordináció és egyensúlyérzék, hanem az olvasási és írási készségek elsajátítása terén is. Ez a hinta kifejezetten kültéri célra szánt, UV stabil anyagokból készül.

7. Fészekhinta, kerek 120 cm vagy 100 cm átmérővel

Hogy egy népi mondást idézzek: „ha már lúd, legyen kövér” alapon sokan úgy vannak vele, hogy ha már fészekhintát vásárolnak, miért ne válasszák a létező legnagyobbat. Éppen ezért a 120 cm átmérőjű fészekhinta kenterbe veri a 100 cm-es társát a szülők választása szerint. A pókhinta kifejezés a pókháló szerű kötélzete miatt ragadt rá. Egyszerre 2-3 gyermek használhatja, teherbírása 100 kg, így akár felnőttként is kipróbálhatjuk.

 

6. Színes biztonsági fahinta

Ennek a hintának a története sem tegnap kezdődött. A ’80-as években már nagyon sokan hintáztak az ajtófélfába fúrt jellegzetes, keretes hintán. Talán ez iránt való nosztalgiából vásárolja az akkori idők most szülővé váló gyermeke előszeretettel. A döntéssel nem is tudunk vitatkozni, hiszen, ahogy egy másik mondás tartja: „járt utat járatlanért el ne hagyj” (persze azért érdemes néha új dolgokat is kipróbálni).

5. Fa gyűrűhinta

Ezt a hintát már inkább a nagyobbacska gyermekek élvezik – 4-5 éves kortól. A gyűrűhinta remekül fejleszti a gyermek akrobatikus és mozgáskordinációs képességeit és természetesen az erőnlétét is. A gyakorlatozás során megfigyelhetjük, hogy nem a következő Magyar Zoltán, vagy Csollány Szilveszter bújik-e meg csemeténkben. A fa gyűrűhintát azért is szeretjük, mert hazai gyártású, teljes mértékben magyar termék. Szabadban rossz idő esetén le kell venni, mert másként hamar elhasználódik.

4. TRIX – 3 részes átalakítható hinta

Népszerűsége nem véletlen, hiszen bár nem a legolcsóbb hinta, de mivel a gyermek növekedését követi, ezért elég egyszer megvenni és egészen 5-6 éves korig használható, így nem sokkal maradt le a dobogóról. UV álló HDPE műanyagból készült ez a 3 részes, vidám hinta kedves állatfigurával. Hogy pontosan milyen állat van rajta, azt fantáziájádra bízzuk (mi a medve és a macska között vacillálunk…).

 

3. M.C. Műanyag baby hinta

A lakossági használatra készült babahinták között nincs párja, ezért szinte minden pici gyermek ezen kezdi a hintázást így könnyűszerrel kapaszkodott fel a dobogó 3. fokára. Zárt kialakításának köszönhetően a gyermek biztonságosan ülhet a hintában, és anélkül élvezheti a játékot, hogy kiesne. Elsősorban beltéri használatra készült, de ha vigyázol rá, a szabadban is kibír több szezont.

2. Swibee fészekhinta

A Swibee fészekhinta 3 évvel ezelőtt tűnt fel a horizonton, és azóta a hintaülőkék üstököseként az állócsillagok között előre törve a második helyre küzdötte fel magát! A kiváló eredményre nem méltatlan, hiszen a fészekhinták között meglepően alacsony árához 150 kg-os teherbírás, 98 cm átmérő, állítható kötél és vízlepergető felület társul. Ügyes csomagolása révén logisztikában is lepipálja vetélytársait.

1.Műanyag laphinta

A hintaülőkék koronázatlan királya talán emberemlékezet óta a laphinta. Ennek kiváló, HDPE műanyagból készült változata rendületlenül hódít az elmúlt években is. Ezt az ergonomikus hintaülőkét kifejezetten kültéri használatra tervezték, így a hintalap, a kötél és a karika egyaránt időjárásálló anyagokból készült. U alakú kialakítása, 70 kg-os teherbírása és bordázott felülete kényelmessé és biztonságossá teszi a hintázást kisebb és nagyobb gyerekek számára egyaránt.

A népszerű hinta ma már 9 színben (almazöld, kék, lila, narancssárga, piros, rózsaszín, sárga, türkiz és sötétzöld) kapható. Ezek közül is legnépszerűbb a piros.